Haber

Üniversiteler arası yağlı güreş heyecanı

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) –Ata sporumuz olan yağlı güreşleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için birbirinden değerli projeler geliştiren Trakya Üniversitesi, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de ilk kez güreşçiler için lisans ve lisansüstü kontenjanları açan Trakya Üniversitesi, üniversite sporları alanında yağlı güreş şampiyonasına ev sahipliği yapan ilk üniversite olacak.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’de ilk kez Trakya Üniversitesi lojmanlarında bu tür bir düzenlemenin yapılacağını belirterek, “Yağlı güreşler, milli kültürümüzün en nadide sportif düzenlemelerinden biridir. Trakya Üniversitesi olarak hem kent kültürümüzün hem de milli kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan yağlı güreşlerin gelişmesi, yaygınlaşması ve başarılı sporcular yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Bir klasik haline gelen yağlı güreşler hem sportif hem de kültürel açıdan değerli bir yere sahiptir. Bu sayede hem keyifli bir rezidansa ev sahipliği yapmış olacağız hem de şenlik havasında bir aktivite gerçekleştirmiş olacağız. Milli kültür, spor ve birlik beraberlik adına unutulmaz bir gün diliyor, tüm yağlı güreş severleri, öğrencileri ve vatandaşları şampiyonamıza davet ediyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu